Workshop & trainingen

Workshop “Uw eerste stappen in de circulaire economie!”

model lineaire economie

Op 30 september organiseert Bonds in samenwerking met Avans Hogeschool de workshop “Uw eerste stappen in de circulaire economie”.

Ondernemers, die zich blijven richten op een lineair business model (grondstof -> product -> gebruik -> afval) hebben het steeds moeilijker. Grondstoffen worden schaarser, energie wordt duurder, afvalverwerking wordt lastiger en de belangen in de keten botsen. Wie aanhaakt bij de circulaire economie kan deze risico’s vermijden. Dit gaat echter niet vanzelf. Het vraagt bijvoorbeeld om samenwerking met partners in de keten, omslag naar een ander verdienmodel en ook een andere verhouding met klanten. In de workshop worden de uitdagingen van een overstap van een lineair naar een circulair business model behandeld en ervaringen gedeeld vanuit bedrijven, die hierin de eerste stap hebben gezet.

Deelnemers: Vertegenwoordigers van bedrijven, die geïnteresseerd zijn een circulair business model (mede) te ontwikkelen of al de eerste stappen hebben gezet naar een circulair business model. Als vervolgstap kunnen deelnemers zich inschrijven voor een Community of Practice, waarmee ze begeleid worden in het ontwikkelen van een eigen circulair business model en ervaringen delen met andere ondernemers.
Loactie: Tijdens kick-off van Expertisecentrum Sustainable Business van Avans Hogeschool in het Chassé theater, Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda.
Datum: 30 september 2015
Tijdstip: 14.00 – 15.30 uur
Opgave via deze link. De workshop “Uw eerste stappen in de circulaire economie” kunt u vinden bij het keuzeprogramma (ronde 2/3).
Deelname is gratis voor maximaal 30 deelnemers.


 

© BOnDS 2018